2013-03-27
13:15:51
Indisk kycklinggryta
Igår lagades det mycket mat i vårt lilla kök, men god blev den! Min sambos familj kom på besök och vi bjöd på en indisk kycklinggryta inspirerad av ett recept jag hade hittat i "Salt och Peppar" - Hemköps tidning. Det receptet hette dock "Veggie Curry" och vi tyckte att det behövdes lite finjustering för att det skulle bli som vi ville ha det. Samt att vi inte ville ha den vegetarisk.
Ingredienser till ca 6 portioner:
2 stora kycklingfiléer
3 morötter
Ett litet blomkålshuvud
400 g Babyspenat
1 burk kikärtor
1 burk kokosmjölk
5 msk turkisk youghurt
1 chili
En tumstor bit ingefära
1 tsk röd currypasta
1/2 purjolök
2 stora vitlöksklyftor
3 msk Kycklingfond
Salt
Socker
Kryddblandning:
1 msk spiskummin
1 msk korianderpulver
1 msk starkt paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 krm chilipulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk garam masala
1 krm vitlökspulver
1 krm stark curry
Denna kryddblandning kan självklart varieras efter smak!
Tillagning:
1. Hacka vitlök, chili och ingefära. Strimla purjolök och kyckling. Skär upp morötterna i bitar (ca 2 cm långa) och blomkålen i jämnstora buketter.
2. Vi använde oss av vår stora gjutjärnsgryta till detta - hetta upp den och häll på generöst med rapsolja. Släng i currypastan, vitlöken, purjolöken, ingefäran och chilin. Rör om tills currypastan har blandats ut.
3. Lägg i kycklingenoch stek tills den har fått lite stekyta, tillsätt då kryddblandningen och stek tills kycklingen är genomstekt.
4. Lägg i morötter, spenat. Stek tills spenaten har krympt ihop. Lägg sedan i blomkål och kikärtor och häll sedan på kokosmjölken
5. Tillsätt youghurten och fond och låt koka upp.
6. Smaka till sist av med salt, socker och chilipulver och låt grytan koka tills blomkålen och morötterna har mjuknat.
Vi serverade grytan med lite ris och libabröd, men naanbröd eller papadums funkar precis lika bra. Och riset kan man hoppa över om man vill!
Hoppas det smakar!
Kommentar:
Kommentera inlägget här:
Mums 👍