2013-03-21
16:10:47
Heta linser med chorizo
Grunden för detta recept är också hittat i en mattidning, men jag tyckte den var lite mesig. Om den nu ändå ska ha namnet 'Het' så får det ju vara lite sting i dem också! Jag önskar ofta att jag åt mer linser, men ändå äter jag det allt för sällan. Detta receptet fick mig att öppna ögonen för linser igen. Så här kommer min version av Heta linser med chorizo:
Till 4 portioner behövs:
1 hackad gul lök
4 st chorizokorvar
1-2 pressad vitlöksklyfta (lite beroende på dina egna smaklökar)
1 msk olivolja/smör (till stekning)
1 tärnad paprika
1 burk krossade tomater
2.5 dl vatten
3 dl röda linser
1-2 msk grönsak/kalvfond
1 färsk röd chili
Alternativt - en liten bit ingefära riven eller hackad i lite bitar
Salt+peppar
2 tsk spiskummin
En gnutta färsk eller fryst persilja
Självklart kan du ändra kryddorna och grönsaker efter smak!
Tillagning:
1. Om du inte har förkokta linser, koka dem tills dem näsan är färdiga (tänk på att dem senare ska koka lite i såsen och inte får bli överkokta)
2. Stek lök, vitlök, chili och ingefära i olivolja eller smör, de ska dock inte steka så länge att de får färg.
3. lägg i den tärnade paprikan och häll sedan över krossade tomater, vatten och fond.
4. Tillsätt till sist linserna och kryddor, låt koka i ca 10 min (tills såsen är den konsistens du tycker är bra)
5. Stek chorizon hela eller i bitar vid sidan av och häll ner i grytan innan servering.
Tips: Ha gärna lite libabröd till grytan!
Kommentera inlägget här: